V PSARNI KREBIL SMO 18.6.2018 DOBILI LEGLO NEMŠKIH KRATKODLAKIH PTIČARJEV

V psarni KREBIL smo 18.6.2018 dobili leglo nemških kratkodlakih ptičarjev, kateri so potomci vrhunskih staršev, kakor v delu tako tudi v lepoti.
Več informacij o starših, leglu in rezervacijah mladičev vam z veseljem ponudimo na: 041 646 346 - Jurkas Dušan.

Preberite več

V PSARNI "GOLAVSKA" FCI S PONOSOM NAJAVLJAMO SKRBNO IZBRANO LEGLO VAJMARANCEV

V psarni "GOLAVSKA" FCI s ponosom najavljamo skrbno izbrano leglo vajmarancev, ki ga nestrpno pričakujemo že v tem mesecu (julij 2018).
Oba starša (CIBA GOLAVSKA x ARGOS VON HABICHTSWALD) sta vrhunska psa odlične zunanjosti, neumornega delovnega potenciala ter umirjenih in prijaznih karakterjev.
Več informacij o starših, leglu in rezervacijah mladičev vam z veseljem ponudimo na: 041 634 806.

Preberite več

V PSARNI BARJANSKA SE NAM JE 21.01.2018 SKOTILO 14 MLADIČKOV NEMŠKIH ŽIMAVCEV, SO RJAVO SERASTE IN ČRNO SERASTE BARVE.

Mladiči so potomci staršev vrhunskih nemških delovnih linij.
Mati: Eni Barjanska, PZP 55 točk, JZP 194 točk, ŠPP 209 I.b. nr, telesna ocena odlično/odlično, J.Ch.SLO, SLOCh., zdravstveni testi: HD-A, DNA- profil.
Oče: Altmärkers Franko II, VJP 77 Pkt., Hegewald 210 Pkt., VGP II/328TF, Btr., telesna ocena 10/11.
Zdravstveni testi: HD-A, ED-O, OCD-frei, vWDTyp2-frei, DNA-profil. Oba starša odlikuje umirjen karakter, popolna koncentracija pri delu in vsestranska uporaba pri lovu.
Kontakt: Viktor Čuden, tel: +386 (0)41 717 464.

Preberite več

V psarni Hudobrek zbiramo rezervacije za vrhunsko leglo nemških kratkodlakih ptičarjev

V psarni Hudobrek pričakujemo okoli 24. marca  2019 mladičke iz zelo zanimive paritvene kombinacije.  Zaradi odličnih staršev, prednikov in sorojencev verjamemo, da bodo bodoči mladički podedovali odlične, vsestransko uporabne zasnove za delo v lovišču in da bo delo z njimi njihovim vodnikom v veselje.

Plemenjak KS Unkas  vom Theelshof izhaja iz delovno izjemno uspešnih nemško avstrijskih linij. Njegovi sorojenci so na preizkušnjah dosegli vrhunske rezultate.

KS Unkas ne impresionira samo s številnimi vrhunsko opravljenimi preizkušnjami. Odlikuje se po sistematičnem iskanju (na preizkušnjah in tekmah je dobil za iskanje 3 krat odlično oceno), odličnem nosu in stoji (za oboje je tudi dobil odlično oceno), izkazal pa se je tudi v vodnem delu, kjer je dobil odlični oceni za iskanje v ločju brez race in z raco. Na prestižni Klemanovi preizkušnji je bil uvrščen na tretje mesto, svojo vzrejno vrednost pa je potrdil tudi s številnimi legli v Nemčiji in v mednarodnem prostoru. Čeprav nima še niti 5 let, ima že vrsto izjemnih potomcev, ki svojo vrednost dokazujejo ne le pri delu in na preizkušnah in tekmah, pač pa tudi v vzreji.     

Naša psička Nubia Hudobrek se odlikuje po odličnih delovnih zasnovah in prijetnem značaju. Izkazala se je tako na vzrejnih in delovnih preizkušnjah kot na tekmovanjih, seveda pa jo najbolj odlikuje predvem velika uporabnost pri lovu, tako v gozdu kot na polju in vodi. S prvim leglom se je potrdila tudi njena vzrejna vrednost, saj so njeni potomci že pred prvim letom pokazali prave zasnove za delo v lovišču. Nubia Hudobrek izhaja iz legla, kjer je večina njenih sorojencev na preizkušnji naravnih zasnov pokazala odlično delo, tudi pri vodnikih, ki so prvič vodili to pasmo.

Oče: KS Unkas vom Theelshof, telesna ocena: odlična (na Klemanovi preizkušnji), preizkušnje: D1, D1, S1, Sw1, VGP1 (delal 3-krat v Nemčiji, Avstriji in na Češkem), IKP1, KS … Zdravstveni testi: HN, HD: A2, OCD –brez.

Mati: Nubia Hudobrek, telesna ocena: odlična, preizkušnje: PZP 54t, JZP194t, IKP2, ŠPP-SM 1.C, BBh, zdravstveni testi: HD: A1.

Kontakt: Matej in Branka Lah, Malo Hudo 27, 1295 Ivančna Gorica, tel: +386 (0)31 273 182, email: info@hudobrek.eu, spletna stran: www.hudobrek.eu

Preberite več