Prijavnico za specialno razstavo si lahko prenesete tukaj.

Možnost prijave na specialno razstavo CAC-SLO FCI VII skupine je do 18.5.2019

SPECIALNA RAZSTAVA VII FCI PASEMSKE SKUPINE (CAC-SLO) 25.5.2019

Prijavnico za specialno razstavo si lahko prenesete tukaj.

Več si lahko preberite tukaj

Več o razstavi si lahko preberite tukaj

Kinološki pozdrav!

 VZREJNA KOMISIJA FCI VII SKUPINE

VSA VPRAŠANJA  SO MOŽNA PRI POSAMEZNIH REFERENTIH

SESTAVA  VZREJNE KOMISIJE  ZA OBDOBJE 2016-2020

 

PREDSEDNIK :  VOJKO PIRHER- MOBI:041 741 209

 Email: vojko.pirher@gmail.com

TAJNICA: NATAŠA GEDERER-MOBITEL:041 285 939

 Email: natasa gederer@t-2.net

REFERENT  ZA Nkp: NATAŠA GEDERER-MOBITEL:041 285 939 

 Email: natasa gederer@t-2.net

REFERENT  ZA  NŽ:VOJKO  PIRHER-MOBITEL:041741 209 

 Email: vojko.prher@gmail.com

REFERNT ZA OSTALE KONTINENTALNE  PTIČARJE:VLADIMIR  KOBAL-MOBITEL:041 562 445 Email:vladimir.kobal@siol.net

REFERENTKA ZA PTIČARJE BRITANSKIH OTOKOV:ALENKA POKOREN-MOBITEL:041 594 644 Email:alenka@meudail.com

ČLAN VZREJNE KOMISIJE:SAŠA  VOLARIČ-MOBITEL:051 346 088 Email:sasa.volaric@t-2.si

 

Kinološki pozdrav!

Spoštovani lastniki plemenjakov in plemenk!

V imenu DLP Vas obveščam, da je za vse člane DLP možna objava plemenjaka oz. plemenke na spletni strani DLP.

Povezava na spletno stran www.dlpslo.si

V kolikor še niste člani DLP Vas vabimo, da člani DLP postanete.

Vse dodatne informacije o objavi plemenjaka oz. plemenke na spletni strani ali o članstvu so Vam na voljo pri predsedniku DLP: Vilko Turk, tel.: 040 551 004, e-naslov: turk.vilko@gmail.com ali tajnici DLP Lidija Šmigoc, tel.: 031 616 283, e-naslov: siviljstvo.smigoc@gmail.com

Kinološki pozdrav!

DRUŠTVO LJUBITELJEV PTIČARJEV (DLP) IN VZREJNA KOMISIJA STROKOVNO POVEZOVANJE Z ORGANIZACIJAMI – NEMŠKIH PASEM PTIČARJEV

Pri strokovnem delu društva (DLP) smo si zadali nalogo, da oživimo strokovno sodelovaje s pasemskimi organizacijami za Nemško kratkodlake ptičarje in Nemške žimavce. Pri pasmi Nkp smo pripravili prevode pravilnikov za pomladanski Derbi in jesensko Solmsovo preizkušnjo AZP preizkušnjo in splošni pravilnik. Prvi določa zahteve pomladanske preizkušnje mladih, do dve leti starih Nkp in drugi preizkus mladih psov v jeseni, ko jih preizkušamo v delu v vodi in na polju, pred in po strelu in tretji preizkus AZP za starejše pse Nkp do šest let . Vsi pravilniki in ocenjevalni listi so bili obravnavani in sprejeti na delnem zboru sodnikov VII FCI skupine – ptičarji, obravnavala in potrdila pa jo je tudi komisija za strokovna vprašanja pri KZS in so s tem vsi pravilniki in splošen pravilnik veljavni. Pri DLP smo se odločili, da te preizkušnje organiziramo na nivoju našega društva, ker želimo, da izvedba preizkušenj poteka po principu matične pasemske organizacije in da izberemo za te preizkušnje najboljše terene z dovolj male divjadi iz narave ali iz umetne vzreje. Ocenjevanje dela psov bodo opravljale tri članske sodniške skupine pravzaprav tako kot se zahteva po pravilnikih. Ena sodniška skupina pa lahko v enem dnevu oceni delo največ šestih psov. Na letošnje preizkušnje smo povabili tudi sodnike iz matične pasemske organizacije- Nemčije.

DLP je pod okriljem KZS odgovorna za vso strokovno in vzrejno delo pasme ptičarjev zato želimo, da na vseh področjih sledimo standardom dela in forme matičnih pasemskih organizacij. Predpisane in korektno opravljene preizkušnje Derbi in Solms, AZP pa so tudi zahtevani pogoj za vzrejo v Sloveniji in da se slovenski vodniki lahko udeležijo najzahtevnejših preizkušenj kot sta IKP (Internacionale Kurzhaar Prufung) in KS (Kllemann Sieger Prufung). Od teh mednarodnih preizkušnjah, ki jih matična pasemska organizacija organizirajo izmenično vsaki dve leti, bomo podrobno poročali v glasilu, Lovec reviji Ptičarji ni na naši spletni strani.

Za ocenjevanje dela žimavcev veljajo že obstoječi pravilniki PZP in JZP, ŠPP, ki smo jih v začetku devetdesetih let prevedli iz nemških standardov Jagdgebrauhshund – Ferbanda. Ti pravilniki veljajo za pasme Nemških žimavcev in ostalih lovsko uporabnih ptičarjev še danes. Tudi z zvezo nemških žimavcev smo vzpostavili kontakt in obnovili članstvo v njihovi svetovni zvezi. O vseh novostih vas bomo obveščali v glasilu Lovec, reviji Ptičarji in na spletni strani DLP.