Nahajate se:   domov - PREIZKUŠNJE - 6. MEMORIAL VLADIMIRJA PLENIČARJA - UPORABNOSTNA PREIZKUŠNJA PO KRVNI SLEDI

6. MEMORIAL VLADIMIRJA PLENIČARJA

UPORABNOSTNA PREIZKUŠNJA PO KRVNI SLEDI – 6. MEMORIAL VLADIMIRJA PLENIČARJA

V soboto 23.06.2018 je Društvo ljubiteljev ptičarjev v LPN Fazan Beltinci izvedlo uporabnostno preizkušnjo po krvni sledi, poimenovano po priznanem slovenskem vodniku ptičarjev Vladimirju Pleničarju.

V petek 22.06.2018 so zvečer sodniki Brezovšek Zdravko, Pirher Vojko in Vesel Vlado položili krvne sledi v skladu z pravilnikom. Pri polaganju sledi in pri sami izvedbi preizkušnje sva pomagala vodja preizkušnje Zemljič Dragan in vodja na terenu Antolin Stanko. Prijavljenih je bilo pet vodnikov, z tremi kratkodlakimi ptičarji, enim žimavcem in burbonskim ptičarjem. Vsi prijavljeni so se preizkušnje tudi udeležili. Na konec sledi, do položenega kosa srnjadi sta uspešno prišla vodnik Ivan Šincek in kratkodlaka ptičarka Kala Lovrenška z dvema popravkoma in tretjim nagradnim razredom.

Kljub temu, da so bile vremenske razmere ugodne – zadosti vlage , razmeroma hladno - ostali vodniki z svojimi psi preizkušnje niso opravili. Menim, da so vodniki z privedenimi psi vložili premalo truda v šolanje po umetni krvni sledi. Ptičar namreč išče prirojeno z visokim nosom in hitrim tempom, delo po krvni sledi pa zahteva ravno nasprotno zato mora imeti pes za seboj kar nekaj umetnih sledi, skratka mora biti naučen, da sled izdeluje počasi in z nizkim nosom!.

Zapisal:
Zemljič Dragan dr.vet.med.

Več slik iz dogodka si lahko ogledate v naši galeriji slik.

Nekaj slik iz dogodka:

<< Nazaj na preizkušnje