Nahajate se:   domov - PREIZKUŠNJE- Preizkušnja zanesljivosti prinašanja izgubljenega, 5. 3. 2016

PREIZKUŠNJA ZANESLJIVOSTI PRINAŠANJA IZGUBLJENEGA, 5.3.2016

Društvo Ljubiteljev ptičarjev in LPN Fazan Beltinci sta bila organizatorja preizkušnje zanesljivosti prinašanja izgubljenega, 5.3.2016 v LPN Fazan Beltinci. Dobro jutranje razpoloženje, ko so vodja preizkušnje Franc Krnjak in sodnika Dragan Zemljič, Vojko Pirher odšli na teren, da položijo lisico in pripravijo vse potrebno za preizkušnjo PZPI. Vračanje iz terena...napoči čas resnice, pripravljenost vodnikov, pokliče se jih v zbor. Nagovor predsednika DLP Turk Vilka, vodja preizkušnje Franc Krnjak, sodnika vodja Dragan Zemljič Vojko Pirher. Na preizkušnjo sta se prijavila dva vodnika in ena vodnica, to so:

  • Lidija Šmigoc - BEN SEBEBORCI - Nkp-003146
  • Ivan Gaube - CERR LJUTOMERSKI - NŽ-001793
  • Igor Jež - QUIRL VON DER HOFMARK - NŽ-001811

Odhod v lovišče na zadano nalogo. Sodniki še enkrat obrazložijo potek same preizkušnje in po vrstnem redo se delo PZPI začne. Izprašani so bili vsi trije vodniki in psi, žal sreča je bila samo na strani vodnice.

Po končanem delo v lovišču, smo se vrnili nazaj v Upravo LPN Fazan Beltinci, počakali na sodniško sejo seštevek rezultatov, in nato je sledila razglasitev. Dva vodnika preizkušnje PZPI nista opravila več sreče drugo leto, opravila pa je preizkušnjo z odliko vodnica Lidija Šmigoc z psom Ben Sebeborci. Vodnica je prejela pokal, diplomo in potrdilo, da je preizkušnja opravljena. Želimo si, da bi drugo leto strani vodnikov, preizkušnja bolj obiskana. Sledi pogostitev in odhod domov. Hvala LPN Fazan Beltinci za dano lovišče, sodnikom za korektno sojenje, vodji preizkušnje vsem, ki so kakorkoli pripomogli, daje preizkušnja dobro potekala.

Nekaj slik iz dogodka:

<< Nazaj na preizkušnje